Президентът на Тотнъм Даниел Леви е обърнал мнението си на 180 градуса, като вече е склонен да се раздели с голямата звезда на тима Хари Кейн, твърди в днешния си брой „Sun“. Според изданието нападателят е близо до трансфер в шампиона Манчестър Сити, който ще плати 160 милиона лири за него.

Очакванията са английският национал да подпише 5-годишен договор с „гражданите“ и ще получава по 400 000 лири заплата на седмица.

Както е известно, Кейн обяви желанието си да напусне Тотнъм още преди началото на Европейското първенство. Първоначално, Леви обяви, че нападателят няма да бъде продаден, а миналия месец бе отхвърлена оферта от Сити на стойност от 100 милиона паунда. Изглежда обаче, че бизнесменът е променил решението в последните седмици.

В същото време на „Етихад“ търсят доказан голмайстор, който да замени напусналия Серхио Агуеро. Клубът е готов да извади сериозна сума за Кейн, въпреки че по-рано през лятото мениджърът на „небесно-сините“ Хосеп Гуардиола заяви, че „гражданите“ не могат да си позволят подобен трансфер.

Ако трансферът се осъществи, това ще е най-голямата сделка в английския футбол. Настоящият рекорд се държи от Манчестър Юнайтед, който плати 89 милиона лири на Ювентус за Пол Погба през 2016 година.

Ман Сити следи още и капитанът на Астън Вила Джак Грийлиш, а по последни информации английският национал вече е договорил личните си условия с шампионите.