Отборът на Манчестър Сити вече набелязва алтернативи за подсилване на защитата си, ако не успее да привлече Калиду Кулибали от Наполи. Сенегалецът е основният приоритет за подсилване на бранителя Пеп Гуардиола, но преговорите с президента на италианците Аурелио Де Лаурентис не вървят добре за момента.

Англичаните не са готови да предложат повече от 70 милиона евро, а италианците искат да получат поне 75 милиона, според „Gazzetta dello Sport“.

Де Лаурентис поставил условие- клубовете трябва да се споразумеят преди края на тази седмица. Ако това не се случи, Наполи ще прекрати всички преговори за Кулибали по време на този трансферен прозорец.

През изминалия сезон в Серия А 29-годишният играч взе участие в 25 мача.

Поради тази причина „гражданите" могат да насочат усилията си към защитника на РБ Лайпциг Даю Упамекано, твърди „Gazzetta Delllo Sport“.

Французинът е поласкан от интереса към него от англичаните и е заявил, че е склонен да приеме евентуална оферта от тяхна страна. Смята се, че дори „небесно-сините“ вече преговарят с представителите на бранителя.

Мениджърът Пеп Гуардиола също харесва качествата на Упамекано и е готов да работи с него. От Манчестър Сити ще направят последен опит да договорят привличането на Кулибали, но ако отново ударят на камък, най-вероятно ще се откажат и ще насочат усилията си към привличането на Упамекано.