Новият наставник на Андерлехт Венсан Компани планира да докара двама футболисти от Манчестър Сити под наем в белгийския гранд. 33-годишният бранител сложи край на 11-годишната си кариера на „Етихад” през миналия месец, след като взе изненадващото решение да бъде играещ-треньор за родния му отбор в Брюксел.

Асистентът на Компани Симон Дейвис потвърди, че Андерлехт гледа към нови футболисти в бившия клуб на Компани, за да се подсили за предстоящия сезон.

„Опитваме се да вземем нови футболисти, но никога не е лесно да оформиш трансферите си преди старта на сезона. Надяваме се с помощта на Венсан този път това да стане във време”, сподели Дейвис пред репортери в понеделник.

„Има много варианти за нови играчи. Познавам всички в Манчестър Сити и те ще ни предложат футболисти. Това е част от футболния бизнес, а тези футболисти ще добият безценен опит, играейки при нас”, коментира още Дейвис.

Единият от футболистите, който е спряган за трансфер на „Констант Ванден Сток” е полузащитйикът Мат Смит, който прекара миналия сезон под наем в Твенте.