Отборът на Манчестър Юнайтед е пратил скаути, които да гледат нападателя на Бенфика Дарвин Нунес, но градските им съперници от Манчестър Сити имат предимство в надпреварата за уругваеца.

Представителите на „червените дяволи“ са присъствали на „Ещадио де Луж“, когато Бенфика победи категорично с 3:0 над Барселона в Шампионската лига миналата сряда. В двубоя Нунес се разписа на два пъти срещу каталунския гранд.

И според португалския вестник „A Bola“, скаути на Юнайтед са били забелязани и при загубата на лисабонските „орли“ от Портимоненсе в неделя, като отново целта е била да наблюдават Нунес.

Въпреки това обаче се твърди, че в Ман Сити имат предимство в надпреварата да подпишат с нападателя благодарение на специалните си отношения с Бенфика. През последните години бразилският вратар Едерсон и централният защитник Рубен Диаш напуснаха португалския тим и заиграха на „Етихад“.

Нунес има клауза за откупуване от 125 милиона паунда, но „гражданите“ са уверени, че могат да го привлекат за около 70 милиона паунда.

Но двата Манчестърски клуба не са единствените, които се интересуват от Нунес. Смята се, че отборите на Ливърпул, Челси, Интер, Милан и Байерн Мюнхен също следят изявите на 22-годишния уругваец.