Отборът на РБ Лайпциг се договори с Манчестър Сити за нов наем до края на новия сезон на испанеца Анхелиньо, обявиха от германския клуб. "Биковете" ще имат възможност да го откупят догодина. Сумата по клаузата несеразкрива, но според медиите в Германия тя е в размер на около 20 милиона евро.

Левият халф-бек изкара последната седем месеца в редиците на германския тим и беше сред най-добрите в отбора и се заговори дори за интерес от страна на Барселона.

„Много съм щастлив, че оставам в Лайпциг и, че можем да продължим пътуването си заедно. Първата половина година с клуба беше страхотна. Имах много време за игра от самото начало, харесва ми начина, по който треньорът и отборът подхождат към играта. Имахме и силен сезон в Бундеслигата и в Шампионската лига. Очаквам с нетърпение бъдещето и още много успешни моменти", заяви Анхелиньо при представянето си.

Междувременно „биковете“ привлякоха 18-годишния германски национал Лазар Самарджич, който пристига от Херта Берлин срещу 600 000 евро. Договорът на младока е за пет години, обявиха от клуа.

„Лазар е един най-обещаващите германски таланти в момента, които са на пазара. Въпреки интереса, който имаше от чужбина, ние успяхме да го убедим да подпише договор с РБ Лайпциг”, коментира спортният директор на Лайпциг Маркус Крьоше.

През миналата година Самарджич направи дебют за мъжкия отбор, като записа няколко минути в мачовете с Борусия Дортмунд, Айнтрахт Франкфурт и в градското дерби с Унион Берлин. Той бе част от школата на Херта от 2009 година.

„РБ Лайпциг е страхотно място за млади и гладни за успехи футболисти. Отборът играе атрактивен и атакувмащ футбол от доста време и аз мисля, че наистина това е моето място. Надявам се да се адаптирам бързо. "Гледам напред и се надявам колкото се може по-бързо да започна с отбора. Надявам се, че ще имаме много успехи заедно”, заяви Саварджич пред официалния сайт на клуба.