Челси все още не се е отказал от централния защитник на РБ Лайпциг - Йошко Гвардиол. 20-годишният хърватин може да играе и като ляв бек, а от известно време е обект на сериозни спекулации относно свой трансфер на „Стамфорд Бридж“. Сега „Daily Mail“ вярва, че „сините“ все още имат желание да подпишат с бранителя, а сума от около 87 милиона евро може да бъде достатъчна, за да бъде склйючена сделка след края на сезона.

Миналото лято лондончани водеха преговори за подписа на Гвардиол за подобна сума, като бяха готови да го върнат за още един сезон под наем в РБ Лайпциг, но защитникът остана в Германия и подписа нов договор. Все пак Челси изглеждат в добра позиция да го привлекат в бъдеще.

Манчестър Юнайтед и Тотнъм също обаче бяха заинтересовани от хърватския национал през лятото. Имаше информации, че и английският шампион Манчестър Сити е готов да се бори с Челси в последните дни от трансферния прозорец. Освен това и шампионът на Европа и Испания Реал Мадрид има сериозен интерес към защитника.

„Що се отнася до евентуален трансфер през лятото на 2023-а година, ние не бързаме и мога да поясня, че няма предварителни споразумения с нито един клуб. Йошко има дългосрочен договор –(до 2027-а година) с Лайпциг. Йошо се чувства напълно щастлив в Лайпциг“, заяви преди време агентът на Гвардиол Марян Шишич пред „Sky Germany“.