Карлос Сайнц триумфира в Гран При на Австралия две седмици, след като се подложи на операция за премахване на апендицита. Испанският пилот пропусна второто състезание за сезона във Формула 1 в Саудитска Арабия, но се завърна тъкмо навреме за надпреварата в Мелбърн.

Сайнц лично разказа за възстановяването си и дните преди да пристигне в Австралия, като признава, че дори не е бил сигурен дали ще може да вземе участие в състезанието. В крайна сметка той успя да изпревари Макс Верстапен още в началото, а след това нидерландецът отпадна, което доведе и до двойна победа на Ферари.

"Преди девет дни, когато трябваше да си хвана полета за Австралия, все още бях в леглото. Едва се движех и си казвах, че няма как да участвам, но когато кацнах в Австралия се чувствах по-добре", споделя Карлос Сайнц след победата си.

"Докторите ми казаха, че след първата седмица ще се подобрявам значително по-бързо, дори Алекс Албън ми го каза. Веднага след операцията се свързах с професионалисти и потърсих какво помага на възстановяването", разказва още испанецът.

"Започнах да правя всичко, за да се възстановя по-бързо, говорих с други атлети и други доктори и с отбора съставихме план. Започнах да посещавам хибербарни камери по два пъти на ден, взех си електромагнитна машина Indiba, тя помага с раните. Програмирах времето си в леглото, времето си за разходка, времето си за ядене, вида храна, която е най-добра за възстановяване. Просто всичко бе съсредоточено около възстановяването, за да се опитам да бъда готов за Австралия", допълва пилотът на Ферари.

Карлос Сайнц наблегна и на физическата форма и състоянието му по време на състезанието:

"Очевидно е, че прекарването на седем дни в леглото не е много добре за физическата форма на един спортист. Втората половина на състезанието беше една неизвестна за мен, но веднъж като бях първи и имах преднина можех да се справя с всичко. Можех да избирам местата, на които да натискам и всичко стана по-лесно. Няма да лъжа, последните пет или 10 обиколки бях малко скован и уморен, но нищо, което да ме забавя твърде много"