Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заговори за бъдещето си в отбора след лошия старт на сезона. Волф, който е начело на тима от 2013 година, бе попитан дали трябва да остане на поста след Гран При на Австралия и призна, че това е справедлив въпрос. Иначе в Мелбърн и двамата пилоти на "сребърните стрели" отпаднаха, Хамилтън заради проблем с колата, а Джордж Ръсел след страховит инцидент в последната обиколка.

"Трябва да съм сигурен, че моят принос е позитивен, така че ще бъда първият, който да признае, когато някои има по-добра идея. Моето желание е да преобърна развитието на нещата възможно най-бързо. Не разбираме части от поведението на колата, а в миналото бихме го направили", заяви 52-годишният австриец.

"Гледам се в огледалото всеки един ден за всичко, което правя, така че въпросът е справедлив. Но да напусна не е това, което смятам за правилно в момента. Ако имате някои идеи как да обърнем нещата, с радост бих ги изслушал. Трябва да се концентрираме върху нашия отбор, а аз да се огледам в себе си, защото всички сме хора. Машините не взимат решения, хората го правят. Ще излъжа, ако кажа, че се чувствам оптимистично относно ситуацията, но трябва да преодолеем негативните мисли. Днес обаче беше много, много брутално", призна Тото Волф.

"Започнахме сезона с вяра, че колата ни е по-добра от миналогодишната. Прогресът в МакЛарън и Ферари е очевиден от една страна, а аз искам да се ударя по носа. Много е болезнено", добави той.