Квалификацията за Гран При на Австралия определено не бе успешна за тима на Мерцедес. Хамилтън отпадна още в Q2 и ще стартира 11-ти, а Ръсел успя да се пребори за едва седмото място.

С оглед този голям пасив в квалификацията ръководителят на „сребърните стрели“ Тото Волф заяви пред медиите, че неговият тим няма извинение за представянето си в квалификацията.

„Беше разочароващо, защото в тренировката изостанаха със само десета. Условията тогава бяха малко по-различни, но нямаме извинение, имаме кола, която е трудна и оптималният работен прозорец е много малък", сподели Волф.

„На мен ми стана досадно да обяснявам това, но ние продължаваме да работим и ще се опитаме да се подобрим. Не е като да не се опитваме, просто не сме достатъчно добри. Става дума за цялото взаимодействие между аеродинамиката, механичното сцепление и гумите. Не е само едно нещо, но просто трябва да продължим да работим.

Илюзия е да настигнем Ред Бул бързо, но все още вярвам, че има потенциал в тази кола. В третата тренировка се видя, че колата не е лоша. Но е трудно да я вкараме в оптималния работен прозорец, така че ще продължим да работим върху това“, допълни шефът на Мерцедес за Sky Sports F1.