Името на Регина Вебер е пряко свързано с художествената гимнастика и футбола едновременно, при това съдбата ѝ се преплита с тази на Златните момичета - Илиана Раева, Лили Игнатова, Анелия Раленкова и Диляна Георгиева.

За привържениците на футбола Регина Вебер е майката на една от звездите на английския шампион Манчестър Сити – Лерой Сане. 55-годишната дама е в основата „гражданите” все още да не могат да подновят договора на един от най-обещаващите си играчи. Контактът му изтича през 2021, но майката на Сане лично се е включила в преговорите с клуба.

Лерой Сане

източник: Gulliver/GettyImages

Регина Вебер се запознава с бащата на Лерой Сане – сенегалския национал Сулейман Сане, докато той играе в Германия като професионален футболист. След това семейството им се установява да живее в Германия. Играчът на Манчестър Сити се ражда на 11 януари 1996 година в Есен.

Освен него, Регина ражда още двама сина – Ким и Сиди, които също се занимава с футбол като своя баща.

За феновете на художествената гимнастика Регина Вебер е познато име. Тя е единствената германка, която притежава олимпийски медал в този спорт. Родена е на 12 април 1963 година във Винсен.

Първото й участие на Световно първенство е през 1981 година, където заема 10-о място в многобоя за Западна Германия. На шампионата в Мюнхен челните позиции на стълбичката са заети от българки. Анелия Раленкова печели златен медал, а Лили Игнатова и Илиана Раева си поделят втората позиция с еднакъв резултат (39.050 точки). На този шампионат България се класира на първо място в класирането по медали с 5 златни, 7 сребърни и 3 бронзови отличия. В Мюнхен Регина Вебер влиза и във финала на лента, но остава на 8-о място.

През 1983 година на Световното първенство в Страсбург, Франция, Регина завършва на 8-о място в многобоя. Златото е за Диляна Георгиева, а на второто място са три гимнастички – Анелия Раленкова, Лили Игнатова и Галина Белоглазова от CCCР. Силният уред на немската състезателка определено е лентата, защото успява отново да намери място на финала, където завършва 7-а.

Когато художествената гимнастика влиза официално в семейството на олимпийските спортове състезателките от България и бившия CCCР диктуват модата в този спорт. Но страните от Източния блок  бойкотират Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 година. В отсъствието на водещите гимнастички Регина Вебер печели бронзов медал в многобоя на Игрите.

В периода 1981 - 1986 година печели почти всички национални първенства в Западна Германия. В края на сезон 1987 година Регина Вебер приключва своята кариера.

Красивата гимнастичка обаче завършва маркетинг и дизайн, като дори представя своя колекция спортни дрехи, a след това става и преподавател в гимназия.

Днес тя е горда майка на футболист от световна класа, при това с обещаващо бъдеще, тъй като е едва на 23 години. Той е един от ключовите играчи на Хосеп Гуардиола.

Само преди два дни Лерой Сане беше неотразим при историческия за Манчестър Сити успех със 7:0 над Шалке 04 в 1/8-финалите на Шампионската лига. Германският национал стана първият футболист, който се оказа замесен в изработването на 4 попадения за „гражданите” в един мач от турнира на големите. 23-годишният футболист се разписа веднъж и даде 3 асистенции.