Испанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Водачът в световната ранглиста и номер 1 в схемата победи италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3, 6:4 за близо два часа на корта, за да продължи на четвъртфиналите. Испанецът направи пет пробива в двубоя и един път загуби подаването си.

"Интензивността от началото до последната топка ми хареса. Изиграх наистина силен мач, с малко грешки, показах моята игра. Доволен съм от представянето си", каза 20-годишният шампион от "Уимбълдън".

Следващият съперник на Алкарас ще бъде номер 12 в схемата и бивш финалист в турнира Александър Зверев (Германия), който елиминира шестия поставен Яник Синер (Италия) с 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3 в двубой, продължил 4:41 часа.

26-годишният германец, който заради контузия на глезена пропусна почти целия изминал сезон, направи пробив в деветия гейм по пътя си към успеха в първия сет.

Синер отговори незабавно и взе аванс от 3:0 във втората част, а след 6:3 изравни резултата на корт "Артър Аш" срещу финалиста от 2020 година.

Снимки: Gulliver/GettyImages
98 снимки

Италианецът получи крампи и на двата крака в следващия сет. 22-годишният Синер спаси пет точки за пробив, за да удържи до 2:2, но 12-ият поставен Зверев спечели следващите четири поредни гейма и отново взе аванс.

Световният номер 6 Синър успя да вземе подаването на германеца в деветия гейм на четвъртата част и да изравни, но решаващ пробив в началото на петия сет даде предимство на Зверев. Той успя да запази спокойствие да края и да затвори срещата след 4 часа и 41 минути.