Третата поставена Джесика Пегула (САЩ) и петата в схемата Онс Жабер (Тунис) се класираха за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис при жените.

Пегула отстрани в третия кръг украинката Елина Свитолина след 6:4, 4:6, 6:2 за час и 52 минути игра и очаква срещу със сънародничката си и 17-а в схемата Медисън Кийс.

Срещу Свитолина Джесика Пегула загуби първи сет от началото на турнира от Големия шлем, като направи общо три пробива в мача. В решаващата трета част украинката поведе с 2:1, но американската тенисистка спечели следващите пет гейма и триумфира.

Онс Жабер се справи със съпротивата на Мари Боузкова от Чехия с 5:7, 7:6(5), 6:3 в мач, продължил два часа и 50 минути. Следващата й противничка е 23-ата поставена китайка Чжън Цинвън, която елиминира италианката Лучия Бронзети с 6:3, 4:6, 6:4.

Жабер заяви, че през седмицата се е чувствала като „зомби“ заради болест, но успя да преодолее Боузкова след 56 печеливши удара.

„Мачът беше много тежък и за двете ни. Тя не искаше да се откаже, а аз опитах да дам най-доброто от себе си“, заяви тунизийката.

Шампионката от „Уимбълдън“ и девета в схемата Маркета Вондроушова (Чехия) достигна до четвъртия кръг след победа само за 57 минути срещу рускинята Екатерина Александрова с 6:2, 6:1. За нея класирането в тази фаза на Откритото първенство на САЩ е първо в последните пет години, а сега я очаква двубой с американката Пейтън Стиърнс.

„Чувствах се наистина добре. Всъщност това беше първи мач за мен във вечерната сесия и не знаех какво да очаквам. Наслаждавах се, благодаря ви“, обърна се Вондроушова към феновете след мача.

Стиърнс по-рано отстрани британката Кейти Боултър с 6:4, 6:4 за час и 38 минути игра.