Новак Джокович изхаби доста емоции по време на полуфинала срещу Яник Синер на Откритото първенство на Австралия. Изненадващо световният номер 1 загуби от италианеца и сложи край на победната си серия от 33 мача на любимия си турнир.
 
В първите два сета Ноле буквално беше прегазен, но в третия пламъкът в очите му се върна и той се радваше на всяка спечелена точка. 
 
Той показа и тъмната си страна в отчаянието и безсилието си дори да запише пробив в полуфинала в Мелбърн срещу Яник Синер. Камерите записаха как едва сдържащият яда си сърбин удря с ракетата си един от микрофоните край корта зад гърба на съдията при смяна на игрищата, което му донесе много критики в социалните медии от феновете.
 
В друг момент пък се заяде с рефера на стола.

„Ще кажеш ли нещо или ще продължиш да мълчиш?“, подхвърли му на английски Ноле, докато тупкаше топката преди сервиса си. „Чакаме играта“, отвърна безстрастно съдията. „А искаш ли чаша чай, за да се отпуснеш малко?“, продължи иронично Джокович.
 
 
След загубата той трудно прикриваше разочарованието, но все пак намери сили да поздрави публиката, която не спря да го подкрепя през целия мач. 
 
През какви емоции премина Джокович - вижте в галерията