Арина Сабаленка от Беларус, номер 2 в основната схема при жените на Откритото първенство на САЩ по тенис, предотврати изцяло американски финал, след като спря Мадисън Кийс на полуфинала. Срещата предложи невероятни емоции, обрати и трудни за приемане моменти, след като Сабаленка се труди 2 часа и 38 минути, за да спечели след 0:6, 7:6 (1), 7:6 (10:5) срещу Кийс и в събота ще спори за титлата с Коко Гоф.

Поставената под номер 17 поведе с 4:2 във втория сет, след това сервираше за мача при 5:4. Но Сабаленка успя да се върне към най-доброто си представяне и спечели. А когато във финалния тайбрек тя поведе със 7:3, си помисли, че е спечелила и пусна на земята ракетата си от радост.

"Мислех, че играем тайбрек до 7. Бях извън времето и мястото. Благодаря на хората от екипа ми задето ме подсетиха, че продължава до 10. Много е важно, че след тази реакция успях да се съсредоточа и да доведа нещата до край. Защото всичко можеше да приключи по съвсем различен начин".

"Мадисън игра невероятен тенис, просто на друго ниво. Някак си се случи, нямам обяснение как обърнах този мач. На финал съм в Ю Ес Оупън и това означава много", продължи победителката.

В един момент обаче по време на самата среща тя използваше и нецензурни реплики по адрес на хората от щаба си. Буквално дълга поредица от тежки ругатни, които направо шокират от устата на жена. И логично беше попитана на какво се дължи това, дали има проблем с някой там.

"Говорихме, че по време на тези полуфинали ще бъде много тежко. И аз трябва да дам воля на емоциите си. Иначе ще се изям сама себе си от вътре. Затова и крещях, псувах ги на майка. Но те знаят колко много ги обичам. И също така знаят какви са причините за това", обясни още тенисистката, която ще оглави ранглистата на WTA от новата седмица.