Обявилият своето предстоящо оттегляне полузащитник Давид Силва побърза да успокои феновете на Манчестър Сити, че клубът вече има налице негов заместник. Испанецът посочи юношата на клуба Фил Фодън и добави, че 19-годишният англичанин много му напомня за това какъв е бил самият той на младини.

Днес 33-годишният Силва официално запозна всички с плановете си да напусне „Етихад” в края на сезон 2019/2020 или иначе казано – след 10 години вярна служба. Колкото до Фодън, талантът вече два сезона е част от мъжкия тим и мениджърът Хосеп Гуардиола все по-често започва да му гласува доверие. За тези две години Фодън изигра 38 официални мача за първия тим и определено изглежда като бъдеща звезда.

„Сигурен съм, че той ще стане фантастичен футболист. Той е много добър човек и ще ми бъде добър заместник”, сподели Силва на своя брифинг.

„Извън неговите природни умения, той е много конкурентна натура. Винаги иска да побеждава, а това го прави много силен футболист. Когато си млад, винаги задаваш въпроси на хората с повече опит. Дадох му много съвети, като например как да се движи по терена. Той попива информацията и става по-добър ден след ден.”

„Много ми напомня за мен, когато бях по-млад – особено като личност. Много е тих, но е винаги на линия, винаги готов да се съревновава. Много мрази да губи.”

„Най-добрият съвет, който мога да му дам, е винаги да остава спокоен. Каквото и да се случва във футбола – било то върхове или спадове – трябва да запазваш спокойствие”, добави Силва по темата.