Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази недоволство от решението на главния рефер Стюарт Атуел да зачете изравнителния гол на Манчестър Юнайтед в дербито между двата тима днес. "Червените дяволи" стигнаха до пълен обрат на "Олд Трафорд" и спечелиха с 2:1, като при първия гол Маркъс Рашфорд бе в засада, но остави топката за Бруно Фернандеш, който вкара.

"Маркъс Рашфорд е в засада, Бруно Фернандеш не е. Рашфорд пречи на вратаря и централните ни защитници. Не можем да променим решението на съдията. Знаем къде играем, за съдиите е трудно на тези стадиони", коментира Гуардиола след двубоя.

36 снимки

"Поздравявам Юнайтед. Това беше фантастичен мач. Ние контролирахме транзициите по-добре през второто полувреме срещу Рашфорд и бързите им играчи. Имахме правилната настройка. Бяхме близо, но трябва да се подобрим и да бъдем по-стабилни, след като допуснем изравнителния гол. Много е малка разликата между първия и втория гол. Като цяло, не съжалявам. Не ми пука, ако не спечелим Висшата лига или Карабао Къп, спечелихме ги много пъти. Важното е да се представяме по този начин", допълни треньорът на Сити.