Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола отказа да се извини за думите си след края на двубоя с РБ Лайпциг в сряда вечер. Тогава испанският наставник каза, че отборът има нужда от по-голяма подкрепа от феновете на “гражданите”

Впоследствие Кевин Паркър, който е генерален секретар на фенклуба на Манчестър Сити, коментира изказването на Пеп, заявявайки, че той не разбира трудностите, с които се сблъскват феновете в днешни дни, и го призова да се придържа към треньорските си задължения.

Гуардиола от своя страна смята, че няма за какво да се извинява.

"Няма да се извинявам за казаното. Не за първи път в кариерата ми споделям нещо подобно. Правил съм го и в Барселона и Байерн Мюнхен. Когато играем труден мач, какъвто бе този с Лайпциг, и скоро след това ни предстоят още три мача, знам колко е трудно. Това, което казах, бе, че имаме нужда от подкрепа, без значение колко хора идват. Аз просто ги поканих да дойдат и да се наслаждават на играта, защото се нуждаем от подкрепа. Напълно благодарен съм за подкрепата, която имахме в двубоя с Лайпциг. Никога не съм питал защо хората не идват.

Знаем кои сме ние и сме горди от това. Знаем нашата история. Знам, че феновете са пътували с отбора, когато сме били в долните дивизии, и са ни подкрепяли. Не искам да бъдем като Юнайтед, Ливърпул, Байерн, Барселона и Реал. Хората слагат думи в устата ми. Нямам проблеми с феновете. Хората не разбрали коментара ми и сега аз трябва да се извинявам. Когато сгреша, се извинявам, но няма да се извиня за това, което казах “, заяви Гуардиола.