Манчестър Сити може да стане първият английски клуб, който печели дубъл в страната в последователни сезони, ако ликува във финала на турнира ФА Къп в събота, но мениджърът Пеп Гуардиола казва, че неговият отбор няма нужда от допълнителна мотивация, когато се изправи срещу Манчестър Юнайтед на стадион "Уембли". Сити, който влезе в историята по-рано този месец, печелейки Висшата лига за четвърта поредна година, победи Юнайтед с 2:1 на финала във ФА Къп през миналия сезон.

"Гражданите" са големи фаворити да продължат да пишат история, ако спечелят третия си дубъл от ФА Къп и Висшата лига за последните шест сезона.

"Купата на Англия (ФА Къп) си е купа на Англия. Футболистите знаят, че това е последният мач за сезона, последното усилие", каза 53-годишният Гуардиола и добави: "Ако историята ни даде шанс да направим нещо, което не сме правили досега, ще опитаме. Не съм говорил с играчите за това специално. Стремежът към трофей е достатъчен. Ние сме щастливи. В събота ще опитаме да спечелим с всичко, което имаме."

Манчестър Юнайтед, който завърши осми във Висшата лига през този сезон, загуби последните си три мача срещу Манчестър Сити.

"Уважаваме Юнайтед, но през последното десетилетие бяхме по-добри. Може би утре ще бъде различно. Нищо не е вечно. Сигурен съм, че Манчестър Юнайтед ще работи, за да излезе отново на върха", каза още Пеп Гуардиола, който разкри, че всички с изключение на вратаря Едерсон ще бъдат на разположение за финала на "Уембли".

Мениджърът на Манчестър Сити заяви още, че е съгласен, че колегата му начело на Юнайтед Ерик тен Хаг е имал нещастие с контузии през сезона, но предупреди, че нидерландецът все пак ще бъде оценяван по резултатите.

"Изпитвам голямо уважение към работата му в миналото и сега. Напълно съм съгласен, когато той казва, че не са били пълен състав, не са имали целия отбор готов през сезона. Имаха много контузии. Когато това се случи, мениджърът страда много", каза още Гуардиола. / БТА