Манчестър Сити победи с 2:0 Нотингам Форест в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. Йошко Гвардиол даде преднина на "гражданите" с гол в 32-ата минута, а крайният резултат бе оформен от Ерлинг Халанд в 71-ата минута.

Така тимът на Пеп Гуардиола се приближи само на точка от лидера Арсенал, а и има мач пасив. Нотингам Форест изигра силен мач и имаше много възможности, но не успя да ги реализира - така остана с празни ръце като домакин. Отборът е 17-и в класирането с 26 точки и е само на една пред първия под чертата - Лутън. 

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Само след около 20 секунди игра домакините създадоха първото голово положение пред вратата на Едерсон. Айна се включи отлично левия фланг, след което с центриране намери Неко Уилямс. Той обаче не успя да нацели добре топката, а и бе блокиран от защитник на "гражданите".

В 8-ата минута Родри отне топката, а впоследствие тя стигна до Кевин де Бройне в наказателното поле на Нотингам. Белгиецът завърши сам, а след рикошет ударът му се превърна в коварен. Все пак Матц Селс успя да се намеси и да спаси.

Три минути след това Гибс-Уайт получи възможност да стреля от пряк свободен удар. Изпълнението му обаче прелетя над напречната греда на противниковата врата.

Жереми Доку пък си опита късмета с шут от дистанция в 14-ата минута. Топката мина встрани от целта. Минута след това домакините се впуснаха в контраатака. Неко Уилямс нахлу в пеналтерията и стреля с десния крак, но Едерсон изби.

В 22-ата минута ключова намеса направи Нейтън Аке, който успя да избие топката пред Хъдсън-Одой. Играчът на Нотингам почти се изммъкна сам срещу Едерсон, след като първоначално надбяга нидерландския бранител на Сити.

Десет минути след това "гражданите" излязоха напред в резултата. Йошко Гвардиол стигна до центриране от ъглов удар и заби топката с глава в мрежата на Нотингам.

В 38-ата минута Крис Ууд пропусна може би най-добрата възможност пред състава на Нуно Еспирито Санто. Айна намери Монтиел, а той свали топката към нападателя, който бе оставен сам, но отблизо не успя да изстреля кълбото във вратата на Едерсон.

В добавеното време домакините пропуснаха още един отличен шанс. След ъглов удар Едерсон не се намеси добре, топката падна в Мурило, който я насочи към вратата, но тя се удари в горната греда.

Нотингам започна добре и втората част. Антъни Еланга се измъкна от Кайл Уокър и намери Крис Ууд, който стреля, но голмайсторът Гвардиол бе последна преграда и успя да блокира шута.

В 63-ата минута Хулиан Алварес напредна с топка в крака и завърши, но над вратата на Селс. Три минути след това Еланга получи отдясно и пусна остър пас към Ууд, който обаче се размина с топката във вратарското наказателно.

Кевин де Бройне отправи страхотен изстрел към вратата на домакините в 68-ата минута. Матц Селс блесна с чудесна намеса, за да избие удара на белгийския плеймейкър.

В 71-ата минута влезлият от пейката Ерлинг Халанд удвои аванса на "гражданите". Норвежкият голмайстор получи край наказателното, след което надигра Мурило и прати топката покрай стража на Форест.

Три минути преди края на редовното време Хъдсън-Одой опита да изненада Ортега с изстрел от дистанция. Стражът на Сити, който замени Едерсон, се справи с удара.

FT Нотингам Форест - Манчестър Сити 0:1

0:1 Йошко Гвардиол 32'

0:2 Ерлинг Халанд 71'

Съставите на двата отбора:

Нотингам Форест: 26. Селс, 43. Айна, 30. Боли, 40. Мурило, 19. Ниакате, 10. Гибс-Уайт, 28. Данило, 14. Хъдсън-Одой, 7. Уилямс, 21. Еланга, 11. Ууд

Старши треньор: Нуно Еспирито Санто

Манчестър Сити: 31. Едерсон, 25. Аканджи, 6. Аке, 24. Гвардиол, 2. Уокър, 16. Родри, 17. Де Бройне, 20. Силва, 10. Грийлиш, 11. Доку, 19. Алварес

Старши треньор: Хосеп Гуардиола