Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не избяга от темата за нередовния гол на Серхио Агуеро, който беше признат и спомогна на отбора да елиминира Суонси Сити в 1/4-финалите на ФА Къп.

Сити губеше с 0:2 на полувремето срещу втородивизионния тим, но след паузата преобърнаха изцяло хода на мача. Това се случи след дискусионна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Рахийм Стърлинг. Агуеро я вкара за 2:2, а след това от засада с глава донесе победата и класирането за полуфиналите.

За разлика от другия турнир в Англия – Купата на Лигата – във ФА Къп все още не е въведена употребата на системата за видеоарбитраж (ВАР). „Съжалявам, че голът падна от засада. Не разбирам защо ВАР не се използва в този етап от турнира. Да се надяваме, че през следващия сезон това няма да се случва.”

„Имахме късмет с дузпата, но без късмет не може, особено когато играеш в четири турнира. Най-великото нещо за този отбор е, че след всичко постигнато през миналия сезон сега се борим на всички фронтове.”, добави Гуардиола.