Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд остана изключително горд от възможността да бъде капитан на „червените дяволи“, но пък беше разочарован от тежката загуба с 1:3 от съгражданите си Сити на „Олд Трафорд“ в първи полуфинален сблъсък за Купата на лигата.

Рашфорд заяви, че отборът трябва да вземе пример от миналогодишния мач с ПСЖ в Шампионската лига. Тогава англичаните отстъпиха с 0:2 у дома, но спечелиха с 3:1 на „Парк де Пренс“.

„Това е различен мач с различни играчи, но трябва, което направихме в Париж трябва да го повторим“, заяви Рашфорд пред официалния клубен сайт.

„Ние трябва да отидем там, да отбележим голове и да спечелим срещата. Мисля, че сме способни да го направим. Но нека първо се фокусираме върху срещата в събота срещу Норич и да оставим този резултат в миналото, за да сме оптимисти“, заяви десетката на Юнайтед.

„Страхотно е да си капитан, но в края на деня само резултатът е важен и ние успяхме да спечелим. Сега мислим за следващия мач, оставяме този назад и продължаваме напред.

Ако играе срещу Норич Рашфорд ще запише своя мач №200 за клуба.

„Това ще бъде моят мач №200 за клуба и това ме прави изключително горд да изиграя толкова мачове за клуба. Но, ако не вземем трите точки, за мен това постижение няма да има значение. Трябва да направим, така че да изиграем добър мач и да спечелим“, спедели още Рашфорд.