Ръководството на Манчестър Сити смята да предложи нов договор на защитника Джон Стоунс. 26-годишният бранител прави силен сезон и си върна доверието на мениджъра Джосеп Гуардиола, който не разчиташе много на него през миналата кампания. С добрите си игри, футболистът е убедил шефовете да го привикат на преговори за нов контракт, съобщава "The Sun".

Настоящият договор на Стоунс е до юни 2022 година. От клуба обаче са готови да го обвържат дългосрочно за нови 5 години, като му предложат и сериозно увеличение на заплатата, която да стане 150 хил. паунда на седмица. Освен това в новия контрак тще бъдат заложени и много допълнителни бонуси за спечелени трофеи и запазени "сухи" мрежи.

Очаква се двете страни да се разберат бързо за новия договор, тъй като и желанието на Стоунс е да остане на "Етихад", където се чувства отлично. Англичанинът е в клуба от 2016 година, когато бе привлечен от Евертън срещу 50 милиона паунда. До момента той е изиграл 163 мача за "Гражданите", в които е отбелязал 10 гола. Той е национал на страната си с 42 мача и 2 гола за "Трите лъва".