Бившият футболист на Манчестър Сити Матиа Настасич атакува словесно мениджърът на клуба Мануел Пелегрини. Продаденият в Шалке 04 сръбски национал заяви, че чилийският наставник така и не му е гласувал доверие.

22-годишният играч бе привлечен от Роберто Манчини през 2012 година и под негово ръководство бързо се утвърди като титуляр. Уволнението на италианеца обаче сложи начало на проблемите за централния бранител. Той записа едва 13 мача във Висшата лига под ръководството на Пелегрини, а през януари бе преотстъпен в Шалке.

Там Настасич се превърна в истински фурор, а германците не чакаха края на сезона, за да упражнят опцията си за постоянния му трансфер.

„Сити винаги е бил силен тим със състав от 25 топ футболисти, но треньорът може да пусне само 11 от тях на терена. Това не е лесно“, коментира Настасич.

„В първата си година изиграх доста мачове. Първата половина на втория ми сезон също беше добра. После се контузих и не играх три месеца. След това се върнах и повече не получих шанс.“

„Говорих с Мануел Пелегрини, разговаряхме два или три пъти. Той каза, че ще ми даде шанс, но аз не му повярвях. Беше ми много тежко.“

„Шест месеца преди да дойда в Шалке, не бях играл нито един мач за Сити. Играех само за националния отбор. Сега съм много по-щастлив, отколкото бях тогава“, завърши Настасич.