Бъдещето на Лео Меси в Барселона вече не е толкова сигурно, каквото винаги е изглеждало. Аржентинският журналист за Fox Sport Кристиан Мартин дори обяви, че звездата на световния футбол ще се премести в Манчестър Сити.
 
"Последни новини. Възможността Меси да напусне Барселона и да се премести в Манчестър Сити е напълно реална. Това се потвърждава от моите източници в Каталуния и Англия. Условията ще бъдат отлични за всички участници в сделката", написа Мартин в Инстаграм. 
 
Настоящият договор на 33-годишния аржентинец с Барселона изтича през лятото на 2021 г. и Меси отказва да подпише ново споразумение, въпреки че преговорите са в ход.
 
Очевидно е, че много неща не се харесват на Меси напоследък. На първо място са скандалите, които тази година изобилстват на "Камп Ноу". Президентът на клуба Жозеп Бартомеу се превърна в обект на ожесточена критика и очевидно загуби доверието на отбора. Негативните публикации и коментари в социалните мрежи по отношение на лидерите на Барселона допълнително увеличиха напрежението. 
 
И дори обикновено спокойният Меси изригна на два пъти в страницата си в Инстаграм. Първият пост беше след думите на спортния директор Ерик Абидал, който след уволнението на главния треньор Ернесто Валверде заяви, че някои играчи не дават най-доброто от себе си. Вторият бе по повод намаляването на заплатите в клуба заради пандемията от коронавирус. 
Явно управленската каша в Барселона наистина е изморила аржентинеца. А и на Меси със сигурност му е омръзнало да носи отговорност за всичко, което се случва в клуба.
 
Но има и една уловка в историята за възможното преместване на Лео в Манчестър Сити: двугодишното изваждане на клуба от евротурнирите заради нарушаване на финансовия феърплей. "Гражданите" обжалваха в Спортния арбитражен съд и се очаква решението да бъде обявено в средата на юли. Може би тогава ще се разплете възелът около евентуалния трансфер на Меси в Манчестър Сити.