Бранителят на Интер Алесандро Бастони очаква с нетърпение да излезе срещу Манчестър Сити във финала в Шампионската лига. Двубоят е в събота (10 юни) в Истанбул. Логично 24-годишният футболист на италианците беше запитан как планира да се справи с головото страшилище на съперника Ерлинг Холанд.

“Гледах видеа от играта на Антонио Рюдигер срещу него. Така че ще се опитаме да вземем пример от него”, отговори Бастони на пресконференция по-рано през деня.

Той говори за първия мач между Реал Мадрид и Сити от полуфиналите. Тогава Рюдигер успя да се противопостави на снажния норвежец, а срещата на “Бернабеу” завърши 1:1, като Холанд не успя да вкара. На реванша германският национал не беше титуляр и “гражданите” прегазиха съперника с 4:0.

Бастони увери, че не изпитва страх от отбора на Джосеп Гуардиола: “Страх? Страхувам се от убийци и крадци, но не и от футболисти на моята възраст. Трябва да стъпим на терена и да играем освободено”.

Защитникът беше свързван с трансфер в Сити. В тази връзка той е оптимист, че би паснал на стила на игра на състава, но увери, че за момента мисли само за Интер.