Полузащитникът на Манчестър Сити - Бернардо Силва, коментира участието на "гражданите" в Шампионска лига и заяви, че това, че Реал Мадрид и Ливърпул са отпаднали рано-рано няма да направи задачата на тима по-лесна. Момчетата на Пеп Гуардиола елиминираха Реал на осминафиналите, докато миналогодишните шампиони от Ливърпул бяха отстранени от Атлетико Мадрид.

Сити е твърд фаворит в събота в четвъртфинала срещу Олимпик Лион, но Силва заяви, че няма да бъде лесно.

"Всичко може да се случи. Ювентус беше елиминиран от Лион. Ние загубихме от Тотнъм миналата година на четвъртфиналите. Видяхме много изненади. Трудно да прогнозираме резултатите в този турнир", каза Силва пред сайта на клуба.

"Фактът, че Ливърпул отпадна, Реал Мадрид отпадна няма да улесни пътя ни. Всички отбори в Лисабон са тук, защото го заслужават. Трябва да сме на най-доброто ниво, за да спечелим мачовете и да опитаме за да стигнем до финала", добави халфът.

Силва, който е роден в Лисабон и започва кариерата си в Бенфика, заяви, че перспективата да вдигне трофея на родна земя му дава допълнителна мотивация.

"Спечелването на Шампионската лига винаги е било цел за играчите и клуба. Ще бъде много специално да го спечеля. За мен още повече, защото това е моят роден град", добави той.