Отборът на Тотнъм започва да се подготвя за живота без голямата си звезда Хари Кейн. В последните часове стана ясно, че английският национал е поискал от ръководството на „шпорите“ да бъде продаден през лятото след поредния разочароващ сезон за лондончани, които ще завърши без спечелен трофей.

По тази причини собственикът на Тотнъм Даниел Леви планира да намери качествен заместник на Кейн.  за звезден нападател Хари Кейн.

„Daily Mail“ разкрива, че лондончани от седмици планират раздялата със своя звезден нападател, като са готови да дадат капитана на "трите лъва" на пряк конкурент, но ще искат да получат нещо в замяна.

Смята се, че „шпорите“ ще предложат на два от кандидатите за Кейн – Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед бартерна сделка. Твърди се, че от Тотнъм са си харесали съответно Габриел Жезус от „гражданите“ и Антони Марсиал от „червените дяволи“.

Марсиал не кара най-добрия си сезон на „Олд Трафорд“ и може да бъде отворен за трансфер, ако Кейн премине в Юнайтед. 25-годишният французин завърши миналата кампания като водещ голмайстор на клуба с 23 попадения във всички турнири, но заради контузии и формата му спадна драстично през този сезон и има едва 6 гола. Марсиал е оценяван на 50 милиона евро.

Антони Марсиал

източник: Gulliver/GettyImages

Жезус така и не успява да си спечели титулярното място на „Етихад“ дори и в отсъствието на Серхио Агуеро, който имаше проблеми през сезона. Мениджърът Хосеп Гуардиола често избира да използва фалшива деветка и изглежда, че не може да се довери напълно на 24-годишния бразилец. Жезус има 81 гола в 192 участия за Сити, откакто пристигна през януари 2017 година. Той е оценяван на 60 милиона евро.  

Габриел Жезус

източник: Gulliver/GettyImages