Манчестър Сити победи с резултат 4:2 като гост на Кристъл Палас в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Жан-Филип Матета изведе домакините напред още в 4-ата минута, а Кевин де Бройне изравни с изключително красив гол в 14-ата минута. Рико Люис донесе пълния обрат за "гражданите" в 47-ата минута, а Ерлинг Халанд вкара трети гол за гостите в 67-ата минута. Три минути по-късно Де Бройне се разписа за втори път, а попадението бе под №100 за него с екипа на Манчестър Сити. В 86-ата минута Одсон Едуар вкара ново попадение за домакините, което само официализира крайния резултат.
 
По този начин Ман Сити отново се изравни с Ливърпул на върха, като и двата отбора имат по 70 точки, но мърсисайдци ще играят в неделя срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Кристъл Палас пък остава на 14-ата позиция с 30 пункта, като има аванс от осем пред опасната зона. За "гражданите" предстои гостуване на Реал Мадрид в първи 1/4-финален мач от Шампионската лига, а след това приемат Лутън в първенството. "Орлите" имат гостуване на Ливърпул.
Очаквано двубоят започна с натиск на гостите, но "орлите" поведоха още с първата си контратака в 4-ата минута. Жан-Филип Матета бе изведен зад защитата, напредна и стреля по диагонала, а топката се удари в гредата и се озова в мрежата - 1:0.

"Гражданите" продължиха да атакуват и бяха близо изравняването, но Алварес от малък ъгъл не можа да нанесе точен удар. В 11-ата минута пък вратарят на домакините Хендерсън отрази с върха на пръстите си удар на Родри.  

В 14-ата минута обаче Хендерсън не можеше да направи нищо след миг гениалност от Де Бройне. Белгиецът получи топката от Джак Грийлиш отляво, направи 2-3 крачки към наказателното поле, колкото да си нагласи топката на десния крак и изстреля истински снаряд в далечния горен ъгъл на вратата на "орлите" - 1:1.

Футболистите на Гуардиола се успокоиха след изравнителното попадение и можеха да получат второ попадение, но Аю шутира неточно. В 19-ата минута пък Ерлинг Халанд излезе сам срещу стража на Кристъл Палас, но не успя да го преодолее. Груба грешка на Родри в 38-ата минута предоства нов шанс на Аю, но той стреля в напречната греда на вратата на "гражданите".
 
Малко преди почивката бразилска техника показа вратарят на Манчестър Сити - Щефан Ортега. Родри му върна необмислено топката, въпреки че Жан-Филип Матета бе наблизо. Нападателят веднага пресира стража, но германецът хладнокръвно прибра топката зад гърба си с пета и хладнокръвно я подаде към свой съотборник. Палас завърши силно първото полувреме, а имаше и претенции за дузпа, когато Гвардиол повали Езе в наказателното поле, но реферът подмина с усмивка ситуацията.
 
Второто полувреме започна с положение пред вратата на гостите. Матета бе изведен зад защитата, но нямаше с кой да комбинира, забави се и атаката не бе завършена. В ответното нападение Манчестър Сити поведе.
 
Защитата на Палас не се справи с едно центриране, топката се озова в Рико Люис, който с помощта и на рикошет прати топката в мрежата за 1:2. 

В 54-ата минута домакините можеха да получат трето попадение, след като Халанд получи добра топка от Де Бройне, но не успя да стреля. Норвежецът все пак успя да върне към Алварес, чийто шут срещна падналия на земята Андерсен.
 
В 67-ата минута Ерлинг Халанд най-накрая се разписа след асистенция на Де Бройне. Голямата заслуга обаче е на Джак Грийлиш, който разсече с феноменален пас защитата на "орлите", за да изведе белгиеца на празно пространство. Де Бройне с едно докосване центрира по земя към Халанд, за когото бе детска игра да направи 1:3.

Три минути по-късно Де Бройне вкара втория си гол в мача, с който покачи на 1:4. Родри му заложи топката в наказателното поле и той с левия крак едва не скъса мрежата. Този гол бе под №100 за белгиеца с екипа на Манчестър Сити. Той вече има 372 срещи за "гражданите", в които е записал и 158 асистенции. 

В 86-ата минута Джефри Шлуп центрира към Одсон Едуард, който без забавяне прати топката в мрежата, намалявайки на 2:4.

 
FT /  КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:4
 
Кристъл Палас: 30. Хендерсън, 2. Уорд - К, 16. Андерсен, 8. Лерма, 12. Муньос, 20. Уортън, 19. Хюз, 3. Мичъл, 10. Езе, 14. Матета, 9. Аю 
Манчестър Сити: 18. Ортега, 82. Люис, 5. Стоунс, 3. Диаш, 24. Гвардиол, 16. Родри, 52. Боб, 17. Де Бройне - К, 19. Алварес, 10. Грийлиш, 9. Халанд