Футболистите на Манчестър Сити са получили два почивни дни в опитите на треньорския щаб да им осигури почивка по време на натоварения график в края на сезона, заяви мениджърът на английските и европейски шампиони Хосеп Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс.

Манчестър Сити, който преследва четвърта поредна титла, се намира на трето място в класирането на Висшата лига с актив от 71 точки. Шампионите изостават с по две точки от Арсенал и Ливърпул, но в същото време са и с мач по-малко от двата отбора. Той е насрочен за четвъртък срещу Брайтън.

Getty/Gulliver images
23 снимки

През изминалата седмица Сити имаше два много тежки мача. Отборът първо отпадна от Шампионската лига по футбол след продължения и дузпи срещу испанския Реал Мадрид, след което спечели с 1:0 срещу Челси на полуфиналите за Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА).

"Освободихме ги за два дни. Не искаме да се виждат, а да стоят по домовете си със семействата си. Нека почиват, нищо фатално няма да се случи. Имаме по два дни да се подготвим за Брайтън (в четвъртък - б.пр.) и Нотингам Форест (в неделя). Мач по мач", заяви Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс. / БТА