Гледайки майсторското представяне на Кевин де Бройне при успеха на Манчестър Сити с 4:2 над Кристъл Палас днес, е трудно се приеме, че той пропусна първите пет месеца от този сезон, възстановявайки се от операция на бедрото.

Белгийският атакуващ полузащитник днес се разписа два пъти и направи асистенция на Ерлинг Халанд на "Селхърст Парк". Неговата превъзходна форма е чудесна новина за Манчестър Сити, тъй като те се опитват да спечелят четвърта поредна шампионска титла в Премиършип и все още участват във ФА Къп и Шампионска лига.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

"Беше много нетипичен сезон, да ви кажа, с контузиите, лечението и завръщането. Понякога се чувствам добре, понякога се чувствам малко странно в тялото си. Опитах се да се подготвя възможно най-добре. Опитвам се да върша работата възможно най-добре и днес се справих добре. Поне така мисля", каза футболистът пред TNT Sports.

Първото попадение днес беше страхотно изпълнение в горния ъгъл в 13-ата минута, който накара мениджъра Пеп Гуардиола да му прати целувки. Вторият му точен изстрел дойде в 70-ата минута и това стана неговият гол номер 100 за Сити.

"През първото полувреме направихме грешки, но се върнахме и Кевин де Бройне спечели мача със своите действия, асистенции, голове и всичко останало. Спечелихме мача с него, заяви благодарният испански треньор след края на срещата. Не знам дали се наслаждава повече на головете или на перфектните си асистенции, но продължавам да настоявам да казва, че трябва да печелим мачовете си. Без съмнение, заслугата му да сме тук и да побеждаваме, е огромна".

Само Коул Палмър от Челси (17) и Дарвин Нунес (15) от Ливърпул са участвали в повече голове във всички турнири през 2024 г. от Де Бройне, който има три гола и 11 асистенции. Де Бройне и Холанд получиха почивка срещу Астън Вила, когато се развихри Фил Фоудън.

"Изпитвам напрежение, защото тези момчета в нашия отбор ме държат на нокти. Не очаквам просто да ми дадат мястото. Ако не се представя добре, наясно съм - няма да играя", допълни Де Бройне.

Времето в Манчестър Сити за празник и почивка няма да е кой знае колко, тъй като във вторник ще играят с Реал Мадрид първи четвъртфинален мач в Шампионската лига.