Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не се поколеба да стартира психологическа битка с основния си конкурент във Висшата лига Ливърпул. След първата загуба на своя тим в първенството – 0:2 от Челси – каталунският специалист заяви, че „червените” очевидно са по-добрият отбор.

Поражението остави мърсисайдци като единствения непобеден тим в английския елит след първите 16 кръга на сезон 2018/2019. Сега те оглавяват таблицата с 42 точки – на една пред Сити – и правят най-добрия си старт в ерата на Висшата лига.

„Ние не сме тук, за да бъдем неуязвими или непобедими, задачата ни е да станем шампиони”, коментира Гуардиола, чийто тим грабна титлата през миналата кампания с единствените по-рода си 100 точки. „Другите неща не значат нищо. Ние държим да завършим с точка повече от своите конкуренти.”

„Сега, в този момент, Ливърпул са по-добри от нас. Все още сме месец декември. Ако ме питате дали Ливърпул може да спечели трофея, бих отговорил с „да”. Питайте ме същото за Тотнъм, Арсенал или Челси, аз пак ще отвърна с „да”. На света не съществува спорт, където един тим или един играч печели всичко.”

„Всичко опира до начина, по който губиш. Срещу Челси играхме по начина, по който искахме. След като приключим мача, ако противникът е бил по-добър, е редно да го поздравим”, допълни Гуардиола.