Лидерът Арсенал гостува на шампиона Манчестър Сити в дългоочакван сблъсък, който може да се окаже решаващ за титлата в Англия. Голямото дерби на Висшата лига е днес от 18:30 часа и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим мача на живо.

Тимът на Микел Артета не познава вкуса на победата на „Етихад” от януари 2015 година, но този път се намира в отлична позиция, за да атакува трите точки в дома на своя пряк конкурент за титлата.

Арсенал е лидер във временното подреждане благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо Ливърпул, който е втори. „Гражданите” са трети с точка по-малко от тях. Ситуацията на върха в класирането може да се промени преди първия съдийски сигнал, тъй като преди това Ливърпул приема Брайтън на своя „Анфийлд”.

Сблъсъкът на „Етихад” обещава истинско зрелище. Двата тима се намират в отлична форма. Последната загуба за „гражданите” датира от декември, като тимът на Пеп Гуардиола се намира в отлична позиция да атакува требъл за втора поредна година.

В същото време лондончани записаха впечатляващите осем поредни победи за първенство и се отправят към Манчестър след успех над Порто в Шампионска лига и първо класиране за четвъртфиналите в турнира от 14 години насам.

Микел Артета изглеждаше оптимистично на пресконференцията преди дербито. Наставникът на „артилеристите“ заяви, че Букайо Сака, Габриел Мартинели и Габриел Магаляеш имат сериозен шанс да са здрави за двубоя на „Етихад”. Според информациите в последните 10 дни тримата лекуват травми. Сака напусна лагера на националния тим на Англия, за да продължи в клуба възстановяването си. Мартинели отпадна от представителния тим на Бразилия. Крилото получи контузия в началото на месец март, когато Арсенал спечели срещу Шефилд Юнайтед с 6:0.

В същото време Пеп Гуардиола потвърди, че бранителите Джон Стоунс и Кайл Уокър пропускат срещата заради контузии.