Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, заяви, че наясно с това, че за тимът му предстои изключително тежък сблъсък с Реал Мадрид на 1/4-финала в Шампионската лига. Двата тима се срещнаха и миналия сезон, но на 1/2-финала и тогава „гражданите“ излязоха победители, след което вдигнаха трофея. Според испанеца обаче ще е много трудно да постигнат същото в два поредни сезона.

„Не се срещаме за пръв път в този турнир, както всички знаят. Това е първи мач от 1/4-финала и трябва да се фокусираме над нещата, които трябва да направим. Трябва да видим кои са силните страни на съперника и да опитаме да ги неутрализираме. Трябва да бъдем много внимателни“, смята Гуардиола.

Той не се съгласи с думите на Карло Анчелоти, който заяви, че през миналия сезон Ман Сити е играл „без характер“ при последния им сблъсък.

„Не мога да се съглася с Карло. Много го уважавам, но аз съм бил в Барселона и знам, че когато Реал Мадрид губи, това се приема много зле. Хората трудно приемат, че другият отбор е бил по-добър. Но във футбола и това се случва. В онзи мач ние бяхме по-добри и не казвам, че Реал е играл слабо. Ние направихме много хубави неща... Дали можем да се представим по същия начин? Ще е трудно. Да победиш Реал Мадрид два пъти поред е почти невъзможно. Дори веднъж е трудно, а представете си два пъти. Задачата ни не е лесна, защото те са си взели поука и ще се опитат да защитят честта си. Ще опитаме да бъдем умни и ще видим какво ще стане в реванша“, допълни испанецът.