Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, бе изключително разочарован след отпадането на тима му от Реал Мадрид на четвъртфиналите в Шампионската лига, но заяви, че не съжалява за нищо. След 1:1 в редовното време и продълженията на реванша "гражданите" бяха елиминирани след изпълнение на дузпи.
 
"Предпочитам да бяхме победили, но все пак поздравления за Реал Мадрид, който се защитаваше много компактно. Направихме всичко, което можахме, така че не съжалявам за нищо. Винаги казвам, че важното е да вкарваме повече голове и да допускаме по-малко. Играхме изключително, но за съжаление не успяхме да спечелим. Всички се представиха на високо ниво. Понякога можем да спечелим с дузпи, а друг път не. Защитавахме се много добре, но не вкарахме положенията, които създадохме.
Съперникът се защитаваше по-назад в сравнение с последните години и ние създадохме много положения. Трябва да благодаря на играчите от дъното на сърцето си за начина, по който играха. За да победиш Реал Мадрид, трябва да покажеш най-доброто. Ние го показахме, но това не стигна", заяви Гуардиола.
 
Той коментира и пропуска на Бернардо Силва, който изпълни най-лошата дузпа, след като направо я подаде в ръцете на Лунин.
 
„Случва се. Беше уверен, че ще вкара, само поиска да е сред изпълнителите. А пък и какъв мач изигра", обясни испанският специалист.