Манчестър Сити и Реал Мадрид излизат един срещу друг тази вечер в мач-реванш на "Етихад" от 1/4-финалите в Шампионската лига. Преди седмица двата отбора изиграха спиращ дъха двубой, завършил 3:3. "Гражданите" и "лос бланкос" се срещат в трети пореден сезон в турнира на богатите, а сблъсъците са истинска атракция. Само в последните пет мача помежду им те си отбелязаха общо 23 гола. 
 
“Гражданите” са се устремили към нов требъл след невероятния успех през миналия сезон. През уикенда Ман Сити отнесе Лутън с 5:1, въпреки че повечето голове дойдоха след почивката. Гуардиола имаше възможност да даде почивка на някои от основните си играчи, но не направи прекалено много проблеми. Родри, който се оплака от умора след първия мач с Реал, остана резерва и не влезе в игра.
 
Добрата новина за феновете на Манчестър Сити е, че Гуардиола може да разчита на целия си състав. Кайл Уокър и Нейтън Аке са възстановени и бяха в групата за мача с Лутън от Висшата лига през уикенда, а Едерсон се завърна на вратата. Джон Стоунс пропусна срещата, но проблемът му не е сериозен. В Реал трайно контузени са Тибо Куртоа и Дейвид Алаба. Орелиен Чуамени е наказан, а Родриго е под въпрос.
 
И двата отбора не са усещали вкуса на загубата от доста отдавна. Отборът на Пеп Гуардола за последно бе победен в началото на декември от Астън Вила. Последваха 22 победи и 5 равенства. “Белите” пък нямат поражение в последните си 15 мача във всички турнири. Първата среща между двата отбора сложи край на серия от 10 поредни победи на Сити в Шампионската лига.