Английският шампион Манчестър Сити ще замине с по-голямата част от звездите си за турнето в САЩ. Местните фенове се притесняваха, че може да видят предимно резервите на "гражданите" заради наскоро завършилото Световно. 

Но мениджърът Мануел Пелегрини е взел всички играчи, които не са във ваканция и не е дал на никого допълнителни дни почивка. Единствено аржентинците Серхио Агуеро, Пабло Сабалета и Мартин Демикелис, които играха във финала на шампионата, бразилецът Фернандиньо, французинът Бакари Саня и белгиецът Венсан Компани няма да пътуват с тима. 

Те получиха малко повече време за отпуск, защото отборите им стигнаха до елиминационната фаза на Мондиала. Алваро Негредо няма да е с отбора пък заради контузия. Останалите национали са налице. 

Сред тях са Давид Силва, Яя Туре, Един Джеко и Джо Харт, чийто отбори отпаднаха още в групите. С тима заминаха още Самир Насри, Джеймс Милнър, Хесус Навас и други от звездите на отбора. 

Първият мач на тима е на 27 юли срещу Милан. После предстоят двубои с Ливърпул и Олимпиакос. Групата на "гражданите" към момента наброява 27 футболисти. Първият мач на тима за сезона е на 10 август - битката за Къмюнити Шийлд с Арсенал.