Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е категоричен, че следващия сезон титлата ще е на сметката на "гражданите". Те триумфираха с нея през 2014 г., но сега не успяха да я защитят и тя отиде на сметката на Челси. 

Чилиецът обаче е уверен, че няма да се стигне до вариант, в който тимът му да остане две години поред без титлата в Премиършип. Все още обаче не е ясно дали той ще е начело на Сити за предстоящия сезон. 

"Не просто вярвам, а знам, че след няколко месеца ще се върнем още по-силни. Ще успеем да върнем обратно титлата на "Итихад". Нашата цел е всяка година да се развиваме и да ставаме по-добри. И след като това се случва на клубно ниво, не виждам защо да не стане и като игра."

"Всеки ден имам разговори със собствениците, както и със спортните ръководители. Зная какви са плановете им, те знаят какви са моите. Важното е да направим всичко възможно, за да се подсилим подобаващо."

"Аз съм на мнение, че всяка година един отбор има нужда от повече или по-малко промени. Щях да кажа същото и ако бяхме спечелили титлата. Трябва само да видим кои играчи ще освободим и кои ще привлечем", сподели Пелегрини.