УЕФА започна разследване по жалбата на Венсан Компани от Манчестър Сити, че фенове на ЦСКА Москва все пак са били на стадиона при вчерашното 2:2 в Шампионската лига.

Заради расистки обиди руснаците трябваше да играят двубоя пред изцяло празен стадион, но по думите на капитана на Сити част от техните привърженици са намерили начин да бъдат на трибуните.

По принцип 650 души имаха право да бъдат на „Арена Химки“, като 300 от билетите бяха предназначени за спонсори и официални лица. Голяма част от тях обаче шумно подкрепяли ЦСКА.

Дни преди мача „Скай Спортс“ индикира, че УЕФА изобщо не налага строг контрол върху това кой получава въпросните пропуски. По принцип двата отбора получиха по 75 билета за своите представители, 50 пропуска бяха раздадени на децата, участващи в церемониите преди мача, и техните семейства, а други 150 бяха дадени на медиите.

„Бяха казали „без фенове“, а изведнъж се оказа, че единственият отбор без фенове на стадиона, е Манчестър Сити. Така че всъщност кой беше наказан? Кой трябваше да изтърпи санкция за расизъм? ЦСКА Москва или Манчестър Сити? Нямам проблем, те казват, че това са били спонсори и така нататък, че трябвало да се разпределят някакви пропуски, но защо ние страдаме от всичко това?“, недоумяваше Компани.