Славия е на прага на рекордна за своята история сделка. Вчера халфът на „белите“ Филип Кръстев премина медицински прегледи в Манчестър Сити и се очаква съвсем скоро трансферът му „Етихад“ да бъде официално обявен. По информация на “Меридиан Мач“ най-старият столичен клуб може да прибере 3 милиона паунда за правата на 18-годишния халф заради различни бонуси.

„Вече стана ясно, че Филип се е представил чудесно на тестовете. Всичко е преминало успешно. Сега той ще се върне в България, а в началото на другата седмица би трябвало да финализираме сделката. Манчестър Сити го харесва много“, коментира президентът на „белите“ Венцислав Стефанов.

Очакванията са, че Кръстев ще започне следващия сезон в белгийския Ломел, сателит на Манчестър Сити. Има вероятност обаче той да остане в Славия до края на 2020 година, след което през януари 2021 година ще се реши неговото бъдеще – дали ще замине директно за Англия, дали ще отиде под наем в друг европейски клуб, или да остане в „Овча Купел“ до края на сезона.

Иначе Венци Стефанов заяви, че все още не ясно къде точно ще се финализират преговорите – в България или Англия, но вероятно представителите на английския клуб ще дойдат в София другата седмица.