Манчестър Сити ще играе много тежък двубой като гост Нюкасъл в неделя, заяви мениджърът на лидера в английското първенство Роберто Манчини. Италианецът е категоричен, че този двубой ще бъде по-труден от дербито между Сити и Манчестър Юнайтед, спечелено с 1:0 от "небесносините". В сряда Нюкасъл победи Челси в Лондон с 2:0 и запази шансовете си да се класира в първата четворка на английската Висша лига.

"Нюкасъл изигра фантастичен мач с Челси и смятам, че двубоят срещу тях ще много по-труден за нас. Играхме добре у дома срещу Манчестър Юнайтед и спечелихме с 1:0. Двубоят ни с Нюкасъл е навън и ще бъде по-труден", коментира Манчини.

"Папис Сисе е невероятен и вкара два фантастични гола срещу Челси. Той има 13 попадения в 12 мача и е много добър футболист.

Но не е е само Сисе, целият им отбор играе страхотно. Целта на Сити е да спечели във всеки мач. Знаем, че всичко е в наши ръце и зависи само от нас", каза още италианският специалист.

В неделя Сити гостува на Нюкасъл, докато Юнайтед е домакин на Суонси. "Небесносините" са на първо място в класирането заради по-добрата си голова разлика в сравнение с "червените дяволи".