„Основният проблем на Манчестър Сити в момента не е мениджърът. Това са парите,” твърди футболният специалист Тери Венейбълс. „Хората казват, че алчността е причина за всичкото зло на света, и в случая с Ман Сити, това е така. Затова бъдещето на Роберто Манчини се поставя под въпрос след по-малко от година в отбора.”

„Манчини отнася всичко, цялата критика, а всъщност не носи вина,” продължава Венейбълс в колонката си в съботното издание на вестник „Сън”. „Шейховете може да са инвестирали стотици милиони паунди в клуба, и никой няма право да се оплаква от това. Но техните пари са една от фундаменталните причини за настоящото разочарование.”

Ман Сити записа три поредни загуби, което веднага предизвика слухове за уволнение на Манчини, и недоволство сред играчите от методите на тренировка.

„Безпрецедентните възможности всъщност направиха така, че някои играчи са свръх-платени. Нормално е, когато големите звезди получават прекалено много, в съблекалнята да няма равенство, и да има завист от страна на другите играчи,” обяснява Венейбълс. „Футболистите, независимо колко много получават, винаги се разстройват, когато някой взима повече от тях.”

„Освен това, когато футболист взима повече, отколкото заслужава, очаква автоматично да бъде и титуляр, независимо от формата си,” казва още специалистът. „Сити има твърде много световни звезди, Манчини не може да пуска всички като титуляри, и оттам тръгва недоволството на пейката.”

„Парите са благословия, но както Сити вече разбра, могат да бъдат и проклятие. Парите правят амбициите свръх-големи, и отборите – трудни за управление,” добавя той.

„Може би обаче и Манчини има какво да направи в този случай. Той тръгна на нож, като още в началото изпрати Крейг Белами под наем, след като се скара с него. Но сега е момент, в който трябва да бъде заровена томахавката, и да не се почва войната. Той трябва да е по-спокоен, толерантен. С визитка като неговата, Манчини няма пред кого да се доказва, и трябва да спре да се опитва,” завършва Тери Венейбълс. „Но докато в Сити има толкова много пари, напрежението също ще е там.”

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.