Бившият селекционер на Англия Сам Алардайс приветства отборите на Манчестър Сити и Ливърпул за отличните им умения по отношение на играта с дълги топки. 

65-годишният мениджър коментира, че именно това разнообразие, което двата тима проявяват в играта си им помага да са толкова трудни за удържане от противниците. Самият Алардайс смята, че твърде много отбори се церемонят по отношение на изпращането на кълбото силно напред. 

"Твърде много играчи губят топката в собствената си част на терена. Играта единствено на крак е възможна, ако имап най-добрите играчи в света, но твърде трудна при други обстоятелства", започна специалистът. 

"Ливърпул, например, са много добри именно по отношение на дългите топки, с които разтягат терена. Това не е нещо, което се харесва на широката публика и затова трябва да си внимателен при твърденията, че Ливърпул играят с дълги топки". 

"Те са изключителни в това си умение. Друг, който е справя на страхотно ниво е вратарят на Манчестър Сити Едерсон. С едно отиграване той може да изведе Агуеро на чиста стрелкова позиция. Това показва нуждата от вариативност", завърши английският мениджър.