Спорната ситуация в края на дербито от Висшата лига между Ливърпул и Манчестър Сити през уикенда разбуни духовете сред фенове и специалисти.

Дълбоко в продължението, в 98-ата минута, Жереми Доку вдигна високо крака си и докосна Алексис Мак Алистър, след като преди това игра и с топката, остава най-коментираният момент от срещата на „Анфийлд“, завършила 1:1.

Специалистите на Острова за спорната ситуация на Ливърпул и Ман Сити

Футболният специалист Йордан Господинов също изразни мнение за ситуацията, анализирайки грешката на Доку. Заедно с водещия на DIEMA SPORT 2 Виктор Врачев той коментира и защо съдията е решил да не отсъди наказателен удар.

Има прекомерно вдигане на крака и ако беше отсъдена дузпа, лично аз нямаше да кажа, че е пресилена. Жереми Доку направи тактическа грешка, пускайки топката да тупне, след която тя става спорна. А откъде и да погледнем на стоп кадър, кракът му няма никакво място толкова високо. Няма съдия, който да иска да стане главно действащо лице в такъв момент и да даде победата на някой от тези два отбора в мач, гледан в цял свят“, сподели Йордан Господинов.

Спорната ситуация в края на Ливърпул - Ман Сити 1:1

източник: DIEMA SPORT

Разширен репортаж от мача: