Микел Артета изглеждаше оптимистично на пресконференцията преди дербито във Висшата Лига срещу Манчестър Сити, което ще се играе в неделя. Наставникът на „артилеристите“ заяви, че Букайо Сака, Габриел Мартинели и Габриел Магаляеш имат сериозен шанс да са здрави за двубоя на „Етихад Стейдиъм“.

Според информациите в последните 10 дни тримата лекуват травми. Сака напусна лагера на националния тим на Англия, за да продължи в клуба възстановяването си. Мартинели отпадна от представителния тим на Бразилия. Крилото получи контузия в началото на месец март, когато Арсенал спечели срещу Шефилд Юнайтед с 6:0.

„Има шанс да играят. До този момент не са били с нас на терена, но имаме още едно занимание, така че има сериозен шанс да са на разположение за мача в неделя“, заяви Артета.

Арсенал се опитва да постигне първа победа над Манчестър Сити като гост от 2015 насам. Сака пропусна успеха над „гражданите“ с 1:0 през октомври поради контузия. Крилото е най-добрият реализатор и асистент на „червено-белите“ през този сезон с 16 гола и 13 асистенции във всички турнири.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Ако Арсенал спечели в неделя, тимът ще има четири точки преднина пред тима на Гуардиола, който ще остане на третата позиция. В неделя Ливърпул се изправя срещу Брайтън на „Анфилд“. И двата двубоя са в програмата на DIEMA SPORT 2, а най-интересонто може да научите и в Gong.bg.

Гуардиола потвърди, че Джон Стоунс и Кайл Уокър ще пропуснат мача поради контузии.