Българската звезда Димитър Бербатов отново е в медийното внимание на Острова, защото се навършиха 10 години от трансфера му в Манчестър Юнайтед. Той беше най-скъпият играч в ерата на великия сър Алекс Фъргюсън. 

"Червените дяволи" го отмъкнаха в последните минути на трансферния прозорец през 2008 г., а в последния момент се появи и оферта на зараждащия се тогава проект на Манчестър Сити. Арабските босове на "гражданите" искаха българинът да е първото им голямо име в трансферната политика, но след отказа му, взеха Робиньо от Реал Мадрид. 

"Честно казано, не мисля, че въобще съм бил близо до Манчестър Сити", заяви Бербо в интервю за списание FourFourTwo. "Агентът ми каза, че Сити са проявили интерес, но аз му обявих: "Дори не ме занимавай с други, отиваме в Манчестър Юнайтед". Отивах там заради играчите, историята, традициите, всичко."

"Мисля, че всичко се случи във вечерта, когато те купиха Робиньо от Реал Мадрид. Дойде агентът ми и ми каза: "Берба, има и друг отбор в наддаването за теб." Но аз му казах: "Майната им, отиваме в Манчестър Юнайтед." А той продължи, че щели да ми дават повече пари. Понякога обаче не всичко е в парите."

"За мен това беше правилното решение, защото още от малък си мечтаех да се изкача до върха на планината. Беше особено велико, защото идвам от Източна Европа, от малък град и нямах никого зад гърба си. Следвах пътя си, а аз от малък съм си мечтал да играя за най-великия клуб в света. И когато моментът дойде, макар да имаше недоволни от избора ми, аз просто последвах пътя си", заяви Бербо пред изданието.