Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган откровено призна, че все още не е взел решение дали иска да подпише нов договор с клуба. Към момента германският футболист иска още време за размисъл, а мениджърът на английския шампион Хосеп Гуардиола беше пределно ясен в посланието си до своя подопечен.

Контрактът на 28-годишния футболист изтича през лятото на 2020 година, което значи, че скоро споразумението ще навлезе в последните си 12 месеца. Очевидно „небесно сините” искат още отсега да са наясно с намеренията на играча, за да могат да планират навреме трансферните си ходове.

Гуардиола в идеалния случай би желал да задържи бившата звезда на Борусия Дортумнд, но показа сигнали, че започва да губи търпение. „Илкай не иска да подпише точно в този момент. Ако не иска да остане тук, значи трябва да напусне”, заяви испанският тактик.

Самият Гюндоган добави, че изобщо не се чувства под напрежение да вземе окончателно решение час по-скоро. „Все още се борим на всички фронтове и можем да спечелим всеки турнир, в който участваме. Очевидно един ден ще трябва да взема решение, но в момента съм щастлив, особено заради начина, по който играем под ръководството на Пеп”, каза полузащитникът.

„Това е основното в момента. В даден момент ще взема и решение.”

„Това е избор, който всеки взима сам за себе си. Аз съм на 28 години, така че очевидно следващият ми договор може би ще реши къде ще играя до края на кариерата си. В тази връзка всеки се чувства различно. Може би някой би предпочел да потърси ново предизвикателство, някаква промяна. Аз самият винаги съм готов за приключения, но това е личен избор. Всеки сам взима решенията си. Засега просто се опитвам да играя възможно най-добре, а към края на сезона ще говорим отново”, допълни Гюндоган.

Гюндоган има 5 гола в 24 шампионатни двубоя за Сити през настоящата кампания.