Футболистът на Манчестър Сити Фернандиньо призна пред бразилски медии, че е близо до това да удължи договора си с „гражданите”, който изтича в края на настоящия сезон. Националът на „селесао” е ключов играч за Сити, откак се присъедини от Шахтьор Донецк през 2013-а година, а Хосеп Гуардиола съвсем наскоро каза, че желанието му е дефанзивният халф да удължи бъдещето си на „Етихад”.

„Когато поднових договора си през 2018-а, имаше клауза, която гласеше, че ако имам определен брой голове, то контрактът ми автоматично ще се удължи. Разговори вече има през последния месец. Аз съм близо да вкарам тези голове и договорът ми автоматично да се обнови, но ще можем да потвърдим едва след подписа. Клубът вече показа, че ме иска, а аз съм искам да бъда в Сити”, призна Фернандиньо след победата с 3:1 над Манчестър Юнайтед в първия полуфинален мач за Купата на Лигата.

След оттеглянето на Венсан Компани и дълготрайната контузия на Аймерик Лапорт, се наложи Фернандиньо да играе като централен бранител в голяма част от сезона. 34-годишният бразилец призна, че е щастлив от позицията си, която му помага да играе на по-късен етап от кариерата си в този състав на Ман Сити. „Добре е да играеш на високо ниво възможно най-много. След като играя на различна позиция, това ми дава възможност да се уча. В защита виждам играта по различен начин. Това, което чувам от Гуардиола, е само позитивно. На 34-годишна възраст, да играя в Премиър лийг е чест. Много, много играчи искат да имат опита, който аз притежавам”, акцентира Фернандиньо пред ESPN Brazil.