Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира равенството с Ливърпул от 28-я кръг на Висшата лига. Той обясни и ситуацията със създалото се напрежение с Кевин де Бройне при смяната на белгиеца през втората част.

"Започнахме много добре първите 15 минути, но Ливърпул е невероятен отбор, а и двата отбора имаха своите моменти. На „Анфийлд“ никога не е лесно, така че взимаме точката. Имахме възможности в началото, държахме топката, стояхме добре. Като започна втората част по този начин, знаехме, че ще страдаме на този стадион. Ковачич ни помогна много, но когато имаш тези шансове, трябва да ги реализираш", започна той.

"Преди началото на второто полувреме трябваше да контролираме мача, но не го направихме. Загубихме инерция, но от неутрална гледна точка беше изключителен мач. Нищо фатално не е станало, че спечелихме точка тук. Нямаме задължение да печелим всеки мач, не успяхме, макар и да опитахме", добави специалистът.

"Аз съм окей с Де Бройне, можеше и по-зле да реагира, съгласен съм с неговата реакция. Матео Ковачич ни даде това, което искахме. Разбира се, че Кевин искаше да завърши двубоя", завърши Гуардиола.