Шефът на съдиите във Висшата лига Хауърд Уеб потвърди, че Майкъл Оливър не е допуснал грешка, като не е отсъдил дузпа в 98-ата минута за Ливърпул при равенството срещу Манчестър Сити по-рано този месец. Мачът вървеше при резултат 1:1, когато Ливърпул спечели късен корнер, от който Жереми Доку от Сити удари Алексис Мак Алистър в гърдите, но не беше дадена дузпа.

Уеб, който говори в регулярното предаване за VAR, в което се излъчва аудиозаписът между длъжностните лица, заяви, че каквото и да е било решението на терена, то е трябвало да остане в сила и че арбитърът на ВАР Стюарт Атуел е бил прав, като не е сметнал това за ясна и очевидна грешка.

„Ако съдията даде дузпа на терена, това щеше да е проверка от VAR, но нищо повече. А ако не я даде, също е проверка, но нямаше да има нещо повече", каза Уеб. "Чувате Майкъл Оливър да казва, че топката между двама играчи вървят заедно. Топката е твърде ниска, за да се насочи към главата. Доку, вдига крака си, за да играе с топката, и той наистина прави контакт с нея.

И да, знам, че има контакт и с Мак Алистър, Мак Алистър влиза в него, Мак Алистър също не играе с топката. Така че разбирам защо мнението е дискусионно“, завърши Хауърд Уеб.