В последните часове футболна Англия започна да шуми около изтекло в социалните мрежи видео, което показва как футболистите на шампиона Манчестър Сити пеят изключително злонамерени песни спрямо големия си съперник за трофея Ливърпул.

„Гражданите” триумфираха в последния кръг от сезон 2018/2019 и за първи път в своята история защитиха шампионския трофей. Сити събра една точка повече от Ливърпул – 98 срещу 97, а немалка част от футболистите в публичните си изяви демонстрираха уважение към мърсисайдци.

Не така обаче стояха събитията в клубния автобус, когато щастливите футболисти на „небесно сините” подкараха доста агресивна песен по адрес именно на Ливърпул. В нея се правят препратки към инцидента с привърженика на „червените” Шон Кокс, който бе наръган с нож от фен на Рома преди първия полуфинал в Шампионската лига през миналия сезон. Също така имаше иронично подмятане, че Ливърпул е „жертва на всичко”.

Не само привържениците на мърсисайдци реагираха много остро на кадрите, като доста от феновете на другите отбори от Висшата лига се присъединиха към възмущението им. Във въпросното видео може ясно да се чуят репликите:

"All the way to Kiev, to end up in defeat,

(Целият този път до Киев, за да приключите със загуба)

Crying in the stands, and battered on the streets.

(Плачещи по трибуните и нападани по улиците)

Kompany injured Salah, victims of it all."

(Компани контузи Салах, жертви сте на всичко.)

Фразата относно капитана на Манчестър Сити и Салах касае двубоя между двата тима от януари, когато тежко влизане на белгиеца срещу звездата на „червените” остана ненаказано. Впоследствие камерите уловиха как Компани псува превиващият се на земята играч на Ливърпул.